Sök

Björn Habolin - Stockholm

Den 30 mars 2005 upptäckte några förbipasserande plastpåsar på isen under Slussen på Södermalmssidan. I plastpåsarna fanns mänskliga kroppsdelar som senare visade sig vara Björn Habolin. Vet du något om det ännu olösta mordet - kontakta polisen.

Bild 1/5
Björn Habolin
Björn Habolin. Bild: Privat/ polisen
Bild 1/5
Karta där kroppsdelar hittades.
Karta som visar fyndplatserna. Bild: Polisen
Bild 1/5
Slussen
Den 30 mars 2005 upptäckte några förbipasserande plastpåsar på isen under Slussen på Södermalmssidan. I plastpåsarna fanns mänskliga kroppsdelar. Bild: Polisen
Bild 1/5
Väska, bag
Den 10 april 2005 anträffades kroppsdelar i en väska flytande i vattnet vid Danvikstull. Bild: Polisen
Bild 1/5
Väska, bag
Den 10 april 2005 anträffades kroppsdelar i en väska flytande i vattnet vid Danvikstull. Bild: Polisen

Faktauppgifter

Brottsoffer: Björn Habolin
Brott: Mord
Brottstid:  26-30 mars 2005.
Brotts- eller anträffandeplats: Slussen, Danvikstull samt ytterligare plats, se karta. 

Bakgrund

Den 30 mars 2005 upptäckte några förbipasserande män plastpåsar på isen under Slussen på Södermalmssidan. När de undersökte plastpåsarna fick de en chock då plastpåsarna innehöll mänskliga kroppsdelar. Vid teknisk undersökning och obduktion visade det sig att plastpåsarna innehöll hälften av en styckad kropp tillhörande en man.

Den 10 april anträffades torso från samma person i en väska flytande i vattnet vid Danvikstull. Ytterligare en kroppsdel anträffades 23 maj 2005.

Efter tips från släktingar och bekanta kunde den döde mannen identifieras till Björn Habolin, 46 år gammal. Björn var sedan några år tillbaka bostadslös och bodde till och från på ett härberge på Högbergsgatan, Södermalm. Den senast kända och säkra observationen av Björn var den 26 mars 2005 på Södermalm. Fyra dagar före plastpåsarna anträffades vid Slussen.

Motivet till mordet på Björn Habolin är oklart. Han hade inga kända konflikter och hade inte heller några skulder eller ekonomiska tillgångar som kunnat klarläggas vara bakomliggande orsak.

Kontakta polisen

Polisen behöver hjälp att lösa det misstänkta mordet av Björn Habolin. Har du information som du inte tidigare har lämnat till polisen, kontakta polisens Kalla fall-grupp.
E-post: kallafall.stockholm@polisen.se 
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Stockholm.

Kalla Fall
Polisregion Stockholm