Sök
Stäng Meny

Åtal för skjutning inne på restaurang i Huddinge

Vid midnatt den 2 december 2022 sköt en maskerad pistolbeväpnad man två personer på en restaurang i Visättra, Huddinge kommun. Åtal har nu väckts mot två personer för försök till mord, framkallande av fara för annan, grovt olaga hot samt grovt vapenbrott.

I utredningen framgår gärningspersonens liklikgiltighet inför att utomstående kunnat skadas. Gärningspersonen gick på restaurangen en fredagskväll och började skjuta redan i hallen. Sen skjuter han två personer som inte var de personer han var ute efter. De som skadades var gäster på restaurangen, samtidigt är det andra gäster som befinner sig i närheten och var mycket nära att träffas av skotten.

Utredningen har visat att de egentliga måltavlorna tros ha lämnat restaurangen före skjutningen och att det sköts minst sju skott inne i restaurangen. Förutom skytten har utredningen visat att flera gärningspersoner varit inblandade i förberedelsen inför, under och efter skjutningen. Den bil som användes som flyktbil var anmäld stulen och anträffades brinnandes i Västertorp några dagar efter skottlossningen på restaurangen.

Den ena av de åtalade har sedan en längre tid rört sig i ett lokalt kriminellt nätverk i Huddinge medan den andre kommer från Skåne och tros ha anlitats av nätverket. Skjutningen bedöms vara en del av en pågående konflikt mellan kriminella nätverk i området.

– Initialt var det ganska oklara uppgifter och i takt med utredningens gång har vi kunnat dra åt snaran och gripa gärningspersonerna. Att åklagare väcker åtal känns väldigt bra. säger Fredrik Argus Fallström, gruppchef vid lokalpolisområde i Huddinge.