Sök
Stäng Meny

Flera tankkortsstölder i Västmanland

Den senaste veckan har tiotalet företagsbilar i Västmanland drabbats av inbrott. Bytet har i flera fall bestått av tankkort. Polisen misstänker att det handlar om ett pågående mönster som är under uppsegling.

Under den senaste veckan har tiotalet anmälningar upprättats gällande stölder ur bilar i Västmanland, främst i Västerås men även i Kungsör.

Det är främst arbetsfordon och företagsfordon som drabbats, och bytet vid flertalet tillfällen har bestått av företagens tankkort.

Tillvägagångssättet är att gärningspersonerna krossar en av sidorutorna och letar igenom fordonets förarhytt. Polisen misstänker att det handlar om ett pågående mönster som är under uppsegling.

 

Polisen uppmanar företag att inte förvara tankkort i fordonen. 

– Ofta är solskydd nedfällda och handskfack öppnade när stölderna upptäcks. En bra och enkel förebyggande åtgärd kan vara att fälla ner solskydden och öppna handskfacket i fordonen vid arbetsdagens slut. En potentiell gärningsperson kan då se att det inte finns något tankkort där och i bästa fall komma på bättre tankar, säger Patrik Bergqvist på brottsamordningen polisområde Västmanland.

Det är också viktigt att alla dessa händelser kommer till polisens kännedom för att kunna lägga ett pussel och hitta samband. Anmäl brottet via telefon 114 14 eller genom att besöka en polisstation.

 

Kontakt

Patrik Bergqvist, brottsamordningen polisområde Västmanland, 010-5675458.