Sök

Receptionen i Kungsbacka stänger 1 september

En hand som håller ett pass

I höst kommer det att göras en omfattande renovering av receptionen i Kungsbacka. Receptionen kommer därför att vara helt stängt från den 1 september fram till den 29 oktober.

– Detta innebär bland annat att alla resehandlingar som beställts för utlämning i receptionen i Kungsbacka måste hämtas absolut senast den 31 augusti, säger lokalpolisområdeschef Krister Adolfsson.

Du kan ansöka om pass och nationellt id-kort i Kungsbacka fram till den 31 augusti. Beställer du resehandlingar i receptionen i Kungsbacka mellan 21 augusti och 31 augusti väljer du själv vilken polisstation som passar dig bäst att hämta ut dem på.

Resehandlingar som inte hämtats ut

Polisen i Kungsbacka har fortfarande resehandlingar från i våras som inte hämtats ut. Därför är det extra viktigt för dig som ansökt om pass eller nationellt id-kort i receptionen i Kungsbacka tidigare att hämta dem så snart som möjligt men absolut senast den 31 augusti.

– Efter den 31 augusti flyttas alla resehandlingar till Mölndal polisstation och du får istället hämta dem där. Resehandlingar makuleras efter en viss tid och de kommer inte att flyttas tillbaka hit till Kungsbacka, säger Krister Adolfsson.

Bra att veta:

  • Den 1 september stänger receptionen i Kungsbacka för renovering, den kommer att vara stängd fram till den 29 oktober.
  • För service som anmälningar, hittegods, inlämning av vapen, provisoriska nummerskyltar och tillstånd hänvisas du till polisen.se, telefon 114 14 eller till andra polisstationer – de närmaste är i Mölndal och Varberg.
  • Äldre resehandlingar som inte hämtats ut den 31 augusti flyttas till Mölndals polisstation och får hämtas där.
  • Resehandling som inte hämtats ut makuleras efter en tid.