Sök
Stäng Meny

Två personer gripna misstänkta för åldringsbrott

Den 13 augusti 2023 skedde två så kallade åldringsbrott i Skaraborg. Målsägarna är över 90 år gamla.

Efter intensiv utredning- och spaningsinsats greps den 23 augusti två misstänkta män. Gripandet skedde i anslutning till ett pågående brott mot äldre i Hudiksvall. Brottens tillvägagångssätt har varit att under falsk förespegling lura till sig bland annat guld och bankkort.

Peter Sundblad är spaningsledare i polisområde Skaraborg och han är nöjd med att två personer nu är gripna för åldringsbrott.
– Bedrägerier och brott mot äldre pågår i stor omfattning och drabbar personer som har svårt att skydda sig. Att vi nu lyckats gripa två misstänkta gärningsmän gör att vi förhoppningsvis lyckats förhindra att fler personer ska utsättas för brott, säger Peter Sundblad.

De två frihetsberövade männen är i 20-års åldern och hemmahörande i Västsverige. De begärs nu häktade i Skaraborgs tingsrätt. Insatsen har bedrivits av polisregion Väst i god samverkan med polisregion Nord.

Skydda dig mot brott

På polisen.se finns information hur man kan skydda sig mot bedrägerier.
– Om du blir uppringd av en person och du börjar bli misstänksam om det är en bedragare så lägg på luren och kontakta polisen. Ett bedrägeri kan pågå under flera olika samtal och ibland hålla på i dagar. Ju längre tid bedragaren får på sig ju svårare blir det att stå emot, säger Peter Sundblad.

Bedrägeri - Skydda dig