Sök
Stäng Meny

På torsdag den 3 augusti spelas en internationell fotbollsmatch på Tele 2 Arena

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats vars uppgift är att underlätta framkomligheten, förebygga ordningsstörningar och ingripa mot brott.

Fotbollsmatchens avspark är klockan 19:00. Polis kommer att stötta arrangören i deras ansvar vid arenan och under arrangemanget. Tillsammans arbetar polisen och arrangören för att värna om en positiv stämning och gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt och säkert evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Vid insatsen använder polisen UAS, Unmanned Aircraft System, även kallat drönare, för att förebygga brott. Det handlar också om att förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och att på ett effektivt sätt lösa störningar i trafiken. Ett särskilt beslut om UAS har fattats av Polismyndigheten och grundar sig främst på bestämmelser i kamerabevakningslagen.

Övervakade områden och deras tidsintervaller framgår av kartorna.

Kartbild av bevakningsområde kungsholmen

Bevakningsområde Kungsholmen, 13:00-19:30

Kartbild av bevakningsområde Södermalm

Bevakningsområde Södermalm, 13:00-19:30.

Kartbild av bevakningsområde Arenaområdet, johanneshov

Bevakningsområde Arenaområdet, 13:00-23:00.

Information om matchen och arenaområdet på Tele2 Arenas hemsida. 
Information om kollektivtrafiken på SLs hemsida.

Om kameraövervakning med UAS

  • UAS står för unmanned aerial system vilket är polisens system för obemannade flygfarkoster, även känt som drönare.
  • Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
  • Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
  • Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.