Sök
Stäng Meny

Polisen i Lomma flyttar ut

Polisens lokaler i nuvarande kommunhuset i Lomma

Polisens nuvarande lokal i Lomma.

Nytt kommunhus ska byggas i Lomma. Därför lämnar polisen nuvarande lokal i början av december.

Lomma kommun ska bygga nytt kommunhus. Det innebär att samtliga verksamheter i det nuvarande huset på Hamngatan måste flytta ut, inklusive polisen. Den 5 december är därför sista dagen polisreceptionen i Lomma håller öppet.

I polisreceptionen, som haft öppet en dag i veckan, har det gått att uträtta enklare polisiära serviceärenden så som att fylla i en blankett, göra polisanmälan, ställa en fråga eller lämna in hittegods. De flesta av dessa ärenden har det, via ett så kallat samtjänstavtal, även gått att få hjälp med i Lomma kommuns kontaktcenter. Så kommer det att vara även fortsättningsvis. 

Vissa tjänster kan också utföras digitalt på hemsidan polisen.se – till exempel anmäla brott eller förlust, skriva ut en blankett eller hitta svar på en fråga. Polisens telefonnummer för icke akuta ärenden, 114 14, är öppet dygnet runt. 

- Närvaron av poliser i våra fyra kommuner påverkas inte av att polisreceptionen nu upphör. De poliser som kör på larm utgår sedan lång tid tillbaka från andra polisstationer, och styrs dit de behövs. Och våra brottsförebyggande områdespoliser verkar över hela ytan i vårt lokalpolisområde, säger Freddy Nilsson som är tillförordnad chef för lokalpolisområde Kävlinge, där Lomma kommun ingår.

Hänvisningar

I Lomma kommuns kontaktcenter kan du få hjälp med

  • att lämna in hittegods
  • få tillgång till blanketter och informationsmaterial
  • lämna in handlingar för vidare befordran till polisen
  • få svar på vissa enklare frågor, hjälp med hänvisning osv.

Vill du göra en polisanmälan?

Är det en nödsituation eller pågående brott?

  • Ring 112!

Närmaste polisstation

...finns efter 5 december i Staffanstorp, Malmö, Lund och Kävlinge.