Sök
Stäng Meny

Polisen varnar för fyrhjulingsstölder

Under hösten har ett stort antal fyrhjulingar stulits i polisregion Nord. Polisen uppmanar nu fordonsägare att vara uppmärksamma och vidta åtgärder för att minska stöldrisken.

Upp emot ett 40-tal fyrhjulingar har stulits i polisregion Nord under hösten. Stölderna startade i Västernorrland och Jämtland, och inträffar nu allt längre norrut i regionen. Natten mot torsdag stals fyrhjulingar i Vindelns kommun och natten mot fredag i Vilhelmina kommun. Fordonen har ett högt godsvärde.

Råd för att minska risken för stölder

  • Parkera fyrhjulingen i ett garage eller på en väl upplyst plats. Garage och plats får gärna vara larmat, helst med kamera.
  • Förvara bilnycklar på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren eller i jackfickan.
  • Använd gärna förstärkt skydd med spårmöjlighet i realtid, till exempel en GPS-puck.
  • Stöldskyddsmärk fyrhjulingen.
  • Begär reklamspärr på ditt fordon via Transportstyrelsen. På det sättet kan inte organiserade ligor få information om vilka fordon som finns registrerade på din adress.

Tänk också på att se över kraven på din försäkring så du inte får avdrag på ersättningen om din fyrhjuling blir stulen. Många försäkringsbolag ställer krav på att en fyrhjuling ska vara fastkedjad även i ett låst garage och att lås och kätting ska vara av godkänd klassning.

Tipsa polisen 

Vi är intresserade av tips och iakttagelser. Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer. Tips kan lämnas via 114 14 eller på polisen.se. Ring 112 vid pågående brott.  

Mediefrågor angående stölderna besvaras av Per Rudberg, brottssamordnare vid polisen region Nord, han söks via växeln 114 14.