Sök
Stäng Meny

Polisregion Syd söker volontärer

Är du intresserad av att vara med i polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete? Polisen i Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs länk söker nu fler volontärer. Välkommen på informationsträff!

Under åren har volontärer i polisregion Syd bland annat deltagit i uppdrag på Karlskrona Skärgårdsfest, Nybro party Cruising, Valborg i Lund, 1:a maj-demonstrationer, Sweden Rock Festival, fotbollsmatcher, Östersjöfestivalen, Landskronakarnevalen, Big Slap och Malmöfestivalen. Samt verkat som figuranter vid övning med bland annat polisens ingripande verksamhet, ambulans och räddningstjänst. 

Uppdragen handlar oftast om att volontärerna ska vara synliga och skapa trygghet i olika sammanhang. Målet med volontärverksamheten är att polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas. Närmare kontakt mellan polis och medborgare i närområdet kan bidra till ett tryggare samhälle med minskad brottslighet.

Fler volontärer till polisregion Syd

Nu pågår rekrytering av fler volontärer till polisregion Syd. 

- Vi vill att fler ska få möjligheten att vara ute i samhället tillsammans med oss för att öka tryggheten och arbeta brottsförebyggande, säger Richard Hultemark, volontärsamordnare i polisregion Syd. 

Som volontär ska du ha fyllt 18 år och ställa dig bakom en demokratisk värdegrund. Alla som söker blir först kontrollerade i brottsregister och sedan kallad till ett samtal med erfarna poliser. Därefter väljs ett antal personer ut som får gå en volontärutbildning. 

I utbildningen ingår: lag och rätt, sekretess, arbetsmiljö, polisens organisation, samt hjärt- och lungräddning. Slutligen får den som ska bli volontär skriva under ett sekretessavtal.

Informationsträffar i november

Volontärverksamheten i polisregion Syd bjuder nu in till informationsträffar på följande orter och datum. 

  • Växjö 8 november kl 18:30, Polishuset, Sandgärdsgatan 31
  • Karlskrona 13 november kl 18:30, Polishuset, Järnvägstorget 5
  • Lund 21 november kl 18.30, Polishuset, Byggmästaregatan 1
  • Helsingborg 22 november kl 18:30, Polishuset, Berga Allé 25
  • Malmö 23 november kl 18:30, Rättscentrum Malmö, Porslinsgatan 4B

Välkommen!

Vill du veta mer?

Volontärsamordnare
Richard Hultemark
Tfn. 010-56 145 63
E-post: richard.hultemark@polisen.se