Sök
Stäng Meny

Riktad narkotikainsats för tryggare evenemang

Lördagen den 30 september genomförde lokalpolisområde Globen en narkotikainsats i Globens evenemangsområde.

Flera olika stora evenemang pågick i Globens evenemangsområde under sista lördagen i september. Lokalpolisområde Globen valde därför tillfället att tillsammans med spaningssektionen och sektionen för grova brott i polisområde Stockholm syd, genomföra en narkotikainsats i syfte att skapa tryggare och säkrare evenemang.

– Narkotikainsatsen var en del i det långsiktiga arbetet kopplat till offentliga tillställningar för lugna och trygga evenemang. 16 personer greps misstänkta för ringa narkotikabrott, fem personer greps misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte och en greps misstänkt för häleri. Cirka 400 gram narkotika och narkotikaklassat läkemedel beslagtogs. Inom ramen för insatsen gjordes även fyra husrannsakningar och ett antal topsningar, säger insatsledare Mikael Carlsson.

Målet är att skapa en tryggare och säkrare evenemangsmiljö samt minska narkotikaanvändningen. Insatsen är en del av arbetet för att få en positiv effekt på den lokala problembilden.

– I lokalpolisområde Globen finns det ett antal öppna drogscener och vi har fått indikationer och även själva sett att användandet av narkotika är utbrett på vissa typer av evenemang i evenemangsområdet, säger Tobias Lövström, lokalpolisområdeschef i Globen.

Narkotikaanvändare bidrar till konflikter

Narkotikaförsäljning är en av de största inkomstkällorna för grovt kriminella gäng och är en bidragande orsak till de konflikter som pågår med skjutningar och våldsbrott som följd.

Den som använder narkotika bidrar inte bara till en otrygg evenemangsmiljö, utan bidrar även till konflikter i den kriminella miljön.