Sök
Stäng Meny

Stort antal kontroller under trafikveckan gav resultat

Mellan den 9 och 15 oktober genomförde polisen en trafikvecka med fokus brott på väg. Polisen i region Mitt kontrollerade närmare 3 700 fordon och upptäckte ett flertal brott.

När det gäller trafiken arbetar polisen med två olika inriktningar: trafiksäkerhet och brott på väg. Trafiksäkerhetsarbetet innebär bland annat hastighets- och nykterhetskontroller. Även annan brottslighet upptäcks i samband med dessa kontroller, då kriminella använder vägnätet för att förflytta sig och till exempel vapen, sprängmedel, stöldgods eller narkotika från en plats till en annan.

– Vi jobbar alltid med dessa två inriktningar, men det vi gör under en trafikvecka med brott på väg är att vi befinner oss lite oftare på vissa strategiska platser och har extra fokus på beteenden i trafiken som är kopplat till kriminalitet, säger Conny Salestedt, samordnare för trafiken i region Mitt.

Detta upptäcktes i polisens kontroller

Sammanlagt kontrollerades 3 665 fordon. Tio personer greps och tre efterlysta hittades. Polisen gjorde ett flertal narkotikabeslag och upptäckte också två vapen och fyra stölder. 24 personer misstänks för rattfylleri och 59 för drograttfylleri efter nykterhetskontroller.

– Trafikarbetet ger oss en utmärkt möjlighet att upptäcka brott, och trafikveckans utfall visar återigen hur viktigt detta arbete är, avslutar Conny Salestedt.