Sök
Stäng Meny

16 omhändertagna körkort efter streetrace i Göteborg

Under lördagskvällen arrangerades flera streetrace runt om i Göteborg. I en gemensam insats omhändertogs 16 körkort, 33 ordningsböter utfärdades och 14 besiktningar genomfördes.

Det var under lördagskvällen som flera olika streetrace arrangerades på flera platser runt om i Göteborg. Bland annat uppskattar polisen att 600 till 1 000 personer hade samlats på Arendals allé på Hisingen för att titta på streetrace. Men samlingar påträffades även i Rollsbo industriområde i Kungälv och på E45:an i höjd med Agnesberg. 

Störde ut samlingarna

Under kvällen genomfördes flera hastighetskontroller och trafikövervakningar som störde ut de flesta av samlingarna och racen.

 – I stort sätt kunde nästan inga streetrace genomföras under kvällen, fram till att vår insats avslutades senare på natten, säger Daniel Norlander, chef för lokalpolisområde Hisingen i Storgöteborg. 

En av de 16 omhändertagna körkorten var vid en hastighetskontroll på E6 i höjd med Kärra där polisen uppmätte en hastighet om 183 kilometer i timmen. 

30-tal parkeringsböter

Vid en upprättad trafikkontroll utfördes också 14 besiktningar av fordon som resulterade i att flera ordningsböter utfärdades. Även parkeringsböter delades ut under kvällen: 

– En ordningsvakt ringdes in för att utfärda ett 30-tal böter mot felparkerade fordon. Dock upprättades en anmälan om skadegörelse på parkeringsbolagets bil, säger Daniel Norlander. 

En misstänkt för tillställningen

En person delgavs misstanke under insatsen, för brott mot ordningslagen, misstänkt för att ha försökt arrangera streetrace.