Sök
Stäng Meny

Flera anhållna efter skjutning i Askim

Den 19 maj skottskadades två män i 20-årsåldern efter en skottlossning i stadsdelen Askim i Göteborg. De båda överlevde, men en av männen skadades allvarligt. Idag anhölls ett flertal personer misstänkta för inblandning i händelsen.

– Jag har beslutat att anhålla ett antal personer på sannolika skäl misstänkta för anstiftan till försök till mord, försök till mord, medhjälp till försök till mord och undenlåtenhet att avslöja mordförsök, säger Mats Ihlbom, åklagare vid Göteborgs åklagarkammare.

På fredag kommer åklagare att ta beslut om häktning av de anhållna personerna.

– Det här är ett resultat av det offensiva arbete vi tillsammans gör genom hela myndigheten mot den senaste tidens gängrelaterade grova våld, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

Polisen kommer att med en fortsatt hög intensitet arbeta mot de grova våldsbrotten och de som utför dessa, genom bland annat en fortsatt hög synlighet i polisområdet och ett fortsatt offensivt utredningsarbete.

– Att vi tar oss framåt i dessa ärenden är av stor vikt för att undvika nya skjutningar och annan grov brottslighet, säger Christian Nylén.