Sök
Stäng Meny

Kamerabevakning av centrala Karlstad under kungabesök

Kartbild över centrala Karlstad med bevakningsområdet streckat.

Inom det streckade området kommer kamerabevakning med UAS att bedrivas.

Den 7 september kommer delar av centrala Karlstad att bevakas med UAS, eller drönare som det också kallas.

Polismyndigheten, polisregion Bergslagen, beslutar att kamerabevaka delar av Karlstad under besöket av kungaparet den 7 september 2023.

År 2023 firar Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf 50 år på tronen. För att fira detta besöker han alla residensstäder. Den 7 september 2023 besöker kungaparet Karlstad. Arrangemanget innehåller promenader, kortege i centrala delar av Karlstad, publika evenemang i parker samt ett antal besöksplatser. Arrangemanget planeras att pågå från klockan 10:00 till senast klockan 16:15.

Syftet med kamerabevakningen

Syftet med kamerabevakningen av det nu aktuella området är att förebygga, förhindra och avslöja brott, avbryta pågående brott, underlätta utredning och bevisning av brott, ge bättre förutsättningar för att på ett effektivt sätt leda och fördela de polisiära resurser som finns att tillgå, öka tryggheten samt vara ett komplement till den traditionella polisverksamheten.

Tider för bevakningen

Kamerabevakningen kommer att bedrivas den 7 september 2023 från och med klockan 06:00 till dess att polisoperationen är avslutad, dock längst till och med klockan 19:00.