Sök
Stäng Meny

Polisen eftersöker tips gällande ett mord i Borlänge

I april tidigare i år inträffade ett mord i centrala Borlänge. Flera personer sitter häktade misstänkta för inblandning i ärendet men nu eftersöker polisen ytterligare tips.

Klockan är strax innan 19.30 den 26 april när en man i 25-årsåldern blir skjuten till döds i sin bil i centrala Borlänge med flera skott. Flera personer misstänks vara inblandade och totalt tre personer sitter för tillfället häktade.

En person är häktad i sin utevaro och tros befinna sig utomlands och är internationellt efterlyst.

Det går i nuläget inte att utesluta att det finns fler gärningsmän som på något vis varit delaktiga i mordet.

Vittnesuppgifter pekar på att skytten tagit sin tillflykt mellan husen på andra sidan av Tångringsgatan och därefter fortsatt ut i korsningen av Industrigatan och Engelbrektsgatan. Där blir gärningsmannen med stor sannolikhet upphämtad av en bil.

Med tanke på tidpunkten och platsen för mordet så tror polisen fortsatt att det kan finnas iakttagelser från vittnen som är av intresse för utredningen.

- Det här har skett en vardagskväll i ett område där det bor och arbetar mycket folk så vi tror att fler kan ha gjort iakttagelser som kan vara viktiga för oss att få ta del av. Det kan vara människor eller fordon som man har sett som man kanske inte då fäst någon vikt vid men som kan vara av betydelse, säger Rebecca Roos, chef för grova brott i Dalarna.

Om du har sett eller hört något i anslutning till platsen eller har annan information som kan kopplas till mordet eller den efterlysta personen ombeds du kontakta polisen på 114 14. Uppge tips i talsvaret för snabbare väg fram.

- Det kan även handla om observationer du gjort utanför den omedelbara närheten av brottsplatsen, både före och efter brottet, säger Rebecca Roos.

Låt polisen avgöra om det du sett eller hört har någon betydelse för utredningen i stället för att avfärda det själv eller tro att någon annan kanske redan lämnat liknande uppgifter.

Medier kan kontakta polisen region Bergslagens presstjänst för dialog gällande eventuella intervjuer på 010-569 46 00.