Sök
Stäng Meny

Tre gripna för narkotikasmuggling och penningtvättsbrott

Gripandet har skett efter uppgifter som framkommit från den krypterade kommunikationstjänsten Sky ECC.

Tre personer hemmahörande i Eskilstuna har under tisdagen 12 september gripits av polis och därefter anhållits misstänkta för grova brott.

Två personer, 50 respektive 44 år, är misstänkta för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Den tredje personen, 45 år gammal, har gripits och anhållits för penningtvättsbrott med koppling till den narkotikarelaterade brottsligheten.

Brotten ska ha inträffat mellan 2019 och 2021 och är baserade på den krypterade kommunikationstjänsten Sky ECC, som europeisk polis lyckades knäcka i mars 2021.

Utredningsåtgärder har vidtagits

I samband med gripandet har husrannsakningar och andra sedvanliga utredningsåtgärder vidtagits. Dessa tre personer är inte kända av polis sedan tidigare för likartad brottslighet och det finns inget i dag som tyder på en direkt koppling till de grova våldsbrott som skett i Eskilstuna den senaste tiden.

Brotten har utretts inom ramen för aktionsgruppsverksamheten i region Öst och inga ytterligare kommentarer om utredningen kan lämnas i nuläget.