Sök
Stäng Meny

Två personer har gripits efter sprängningen

Två personer har kunnat gripas misstänkta för nattens sprängdåd. De gripna personerna, som båda är män, är numera anhållna misstänkta för mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Klockan 03:45 natten till torsdag beordras polis till bostadsområdet Fullerö hage utanför Storvreta med anledning av att en detonation har inträffat. Två hus visar sig ha omfattande skador och ytterligare tre hus har skador.

I ett av husen anträffas en kvinna i 25-årsåldern. Hon transporteras med ambulans till sjukhus med allvarliga skador, men avlider senare av sina skador.

Polisen spärrar av platsen och en stor utredningsinsats påbörjas på plats. Även nationella bombskyddet (NBS) kallas till platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Inom ramen för utredningsarbetet har två personer, båda män, gripits och är numera anhållna misstänkta för mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Under morgonen och dagen fortsätter utredningsarbetet på plats med bland annat teknisk undersökning, spårsäkring och dörrknackning i området.

I samband med dörrknackningen har polisen också sett över behovet av stöd till familjer i området och Uppsala kommun har aktiverat sitt krisstöd. Även kyrkan har meddelat att man håller öppet för allmänheten.

Vidare frågor om den pågående förundersökningen hänvisas till åklagarmyndigheten.

Länk till polisens händelsenotis – klicka här