Sök
Stäng Meny

Ytterligare tre misstänks för delaktighet i våldsamt upplopp

Under torsdagsmorgonen hämtades tre pojkar under 15 år in och underrättades om misstanke gällande grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter det våldsamma upploppet på Rosengård i Malmö den 3 september.

En av pojkarna har också underrättats om misstanke gällande två fall av mordbrand vid samma tillfälle, ett fall utomhus på Ramels väg samt ett fall i ett garage på Ramels väg.

- Det är mycket beklagligt att så unga personer gör sig skyldiga till så allvarliga brott som det här handlar om. Våldsamheterna har drabbat Rosengårdsbor på ett oacceptabelt sätt. Vi arbetar hårt i en särskild utredningsgrupp med att identifiera misstänkta som orsakat skador på både privat egendom och polisfordon, säger Erik Åberg, tillförordnad chef för lokalpolisområde Söder.

Totalt har åtta personer delgivits misstanke eller underrättats om misstanke för de våldsamma upplopp som uppstod på Värnhemstorget och Rosengård den 3 september. Utöver detta har en person delgivits misstanke om försök till misshandel och ytterligare en person har delgivits misstanke om ohörsamhet mot ordningsmakten.

- Vi arbetade aktivt med att dokumentera allt som hände på Värnhemstorget och Rosengård och har ett mycket stort utredningsmaterial. Vi är hoppfulla att inom kort kunna identifiera ytterligare misstänka, säger Erik Åberg.