Sök
Stäng Meny

Hjälp oss att identifiera personer från upploppet i Sveaparken, Örebro

I över ett och ett halvt år har efterarbetet och utredningen pågått efter det upplopp som kom att uppstå i samband med att en allmän sammankomst skulle hållas i Örebro den 15 april 2022.

Se bilder och lämna tips här

På denna sida visar vi bilder på personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och som vi själva inte lyckats identifiera oss.

Tipsa oss om identitet - upploppet i Sveaparken, Örebro

Kan du hjälpa oss?

Under den tid som utredningen pågått har, så här långt, 113 personer frihetsberövats totalt sett men utredningen är långt ifrån klar.

– Nu behöver vi allmänhetens hjälp med att identifiera ett femtiotal personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet, berättar Henrik Dahlström som är kommenderingschef inom Polismyndigheten.

En långdragen utredning med gott om lärdomar

Utredningen är omfattande och det finns över 700 timmars film att gå igenom men också ett hundratals individer som var på platsen den där aprildagen som behöver identifieras. Man kan säga att bild- och filmmaterialet helt och hållet lagt grunden för utredningsarbetet.

– Det hade varit omöjligt att identifiera så många människor i efterhand. Men med bilder och filmer som grund har vi kunnat identifiera individer och koppla ihop dem med deras handlingar för att sen bedöma vilka som begår brott, förklarar Henrik.

Det långsiktiga arbetet i utredningen har skapat förutsättningar för att finslipa arbetssätt och processen internt, så det i sig gör det nu lägligt att gå ut med bilder på de här individerna som inte gått att identifiera på egen hand inom polisen.

– Det här är onekligen ett arbete som engagerat, både internt hos oss men också bland medborgare, det som skedde den där dagen i Sveaparken var inte bara ett angrepp mot polis utan även mot vår demokrati. Utifrån det perspektivet så hoppas och tror jag att vi är många som hjälper till och identifierar de som finns på bild så att vi kan utreda och lagföra de som begått brott, avslutar Henrik

Sitter du på några tips kan du mejla tips.sveaparken@polisen.se, ringa oss eller använda formuläret som finns på tips-sidan här på polisen.se, där hittar du för övrigt alla bilder på de personer som vi söker identitet på.