Sök
Stäng Meny

Tack för tipsen – 23 identifierade så här långt

På tisdagsförmiddagen publicerades bilder på polisen.se på personer som polisen ville ha hjälp med att få fram identitet på.

Så här cirka två dygn senare har 23 personer av de 51 som lades ut kunnat identifieras och inläggen i sociala medier har över 1500 delningar inom polisregion Bergslagens olika konton.

– En del identifieringar är tack vare tips från allmänheten men i vissa fall har personerna själva kommit in till oss eller hört av sig, berättar Henrik Dahlström som är kommenderingschef på Polismyndigheten.

När ett tips inkommer i ärendet värderar man innehållet och försöker verifiera identitet på personen det berör. Så snart man, för utredningens fortsättning, har underlag för att gå vidare plockar vi bort bilden, publiceringen fyller då inte längre någon funktion. 

– Nej anledningen är att få in tips som en del av den förundersökning som pågår och för att kunna fortsätta utredningen, förklarar Henrik Dahlström.

Så, som sagt med identitet klarlagd kan utredningen fortsätta kopplat till de här personerna. Många fler tips har kommit in och de hanteras just nu – värderas och bedöms.

– Genomslaget och den hjälp vi fått är ovärderligt för det fortsatta arbetet. Tack, avslutar Henrik Dahlström.

Se bilder och lämna tips här

På denna sida visar vi bilder på personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och som vi själva inte lyckats identifiera oss.

Tipsa oss om identitet - upploppet i Sveaparken, Örebro

Kan du hjälpa oss?