Sök

Festligheter inför studenten

Som säkert alla som har tagit studenten, eller närmar sig studenten, vet så brukar det här firas med jämna mellanrum fram till den högtidliga dagen.

Så även i år där en restaurang i Falun bjudit in till så kallad 150-dagarsfest.  Det innebär alltså att studenten börjar närma sig och festen ägde rum onsdagen den 17 januari.

Polisen känner till att det tidigare år har varit en del fylla och stök i samband med dessa fester varför ett flertal poliser togs ut för att övervaka så att det blev just en fest och inte så mycket stök.

Kvällen för kollegerna började med att de hade en större trafikkontroll på Gruvgatan, Falun, och de genomförde kontrollen i samverkan med personal från Kronofogden. Den här typen av myndighetsgemensamma insatser är vanliga.

Kontrollen genomfördes under ungefär 15 minuter och under den tiden gjorde poliserna 30 alkoholutandningsprov och kontroll av körkort. Alla förare var nyktra och samtliga utom en hade rätt behörighet på sitt körkort. En bilist rapporterades alltså för olovlig körning. Kronofogdens personal gjorde utmätning på två stycken personbilar i och med att föraren var skuldbelagd.

Efter kontrollen riktade patrullen in sig på festligheterna på aktuell restaurang.  Det var relativt hög berusningsnivå på de ca 1100 gästerna men polisen upplevde ändå stämningen som relativt god.

När festen var över kunde polisen konstatera att sex personer blivit omhändertagna enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande misshandel blev skriven då två tjejer av okänd anledning börjat slåss med varandra. En anmälan gällande våld mot tjänsteman blev skriven eftersom en kille slagit en ordningsvakt i ansiktet. Ingen person behövde uppsöka akutsjukvård med anledning av de här händelserna.

Poliserna på plats bedömer denna fest som lugnare än tidigare, liknande, fester. Det är svårt att säga vad anledningen till det är men vi hoppas självklart på att kommande fester inför och under studenten ska gå lugnt till.

För mer information från polisen inför kommande student, tryck här