Sök

Över 1 300 bilister körde för fort under nationell trafikvecka

Under föregående vecka rapporterades 1 375 bilister för hastighetsöverträdelser.

Under föregående vecka rapporterades 1 375 bilister för hastighetsöverträdelser i region Bergslagen. Bild: Minna Ridderstolpe

Elva narkotikabrott uppdagades och över tusen bilister bötfälldes för att ha kört för fort mot skyltad hastighet. Det blev resultatet av den nationella trafikveckan i region Bergslagen.

Mellan den 11 och 17 mars genomfördes en nationell trafikvecka inom Polismyndigheten med fokus på hastighet. Kontrollerna skulle genomföras på vägar som hade en hastighetsbegränsning på upp till 70 kilometer i timmen.

I region Bergslagen, där Dalarna, Värmland och Örebro län ingår kontrollerades och bötfälldes 1 375 bilister som hade kört över den gällande hastighetsbegränsningen. Av dessa hade 371 förare kört mellan 6 till 9 kilometer för fort. 
Vidare upptäcktes och rapporterades 11 narkotikabrott av olika dignitet. 

Polisen har även fokuserat på att lägga kontrollerna i områden där det rör sig mycket människor så som bostadsområden eller i anslutning till skolor.

Ett fordon larmades bland annat ut i Gagnef kommun och som vår patrull snabbt fick stopp på. Föraren rapporterades för drograttfylleri samt narkotikabrott eget bruk. Mannen hade skulder hos Kronofogden varvid tillhörigheter kunde utmätas på distans.
Två skoterinsatser genomfördes även i Sälen och Malung den 15-16 mars, där totalt 16 skoterförare kontrollerades. Läs mer om den insatsen här.

Eventuella frågor från media för mer detaljerad information hänvisas till polisens presstalesperson Sophia Jiglind på 010 - 567 10 71. 

Resultat av nationell trafikvecka

Län Hastighetsöverträdelser 6-9 km/h Narkotika
Värmland 330 108 6
Dalarna 564 89 4
Örebro 481 174 1