Sök

Man åtalas för grov våldtäkt i stadspark

En man i 55-årsåldern åtalades under torsdagen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna grovt i Stadsträdgården, Karlstads kommun, den 7 juli i år.

Mannen identifierades och greps i slutet av augusti, mycket tack vare ett noggrant polisiärt arbete och samverkan mellan flera enheter inom myndigheten.
– Det frigjordes ett stort antal resurser till den här utredningen, vilket vi nu i efterhand ser som en viktig framgångsfaktor. Vi genomförde omgående en masstömning av all kamerabevakning som fanns i de aktuella områdena, bland annat vår egen kamera i centrum samt från exempelvis bussbolag. Sedan är det flera lyckade omständigheter som gör att vi kan identifiera en misstänkt person som nu kommer ställas inför rätta, säger Rasmus Alm som är gruppchef på BINR i Värmland.
Brottet bedöms som grovt då mannen med hänsyn till tillvägagångssättet visat särskild hänsynslöst eller råhet. Mannen och målsägande var okända för varandra sedan tidigare. Åklagaren yrkar även på att mannen ska utvisas från Sverige och förbjuds att återvända hit. 
Huvudförhandlingen kommer ske i Värmlands tingsrätt.

Målnummer hos tingsrätten: B 3712-24