Sök

Över 1 000 förare rapporterade för trafikbrott i region Bergslagen vecka 38

Resultat över region Bergslagens trafikvecka

Resultat över region Bergslagens trafikvecka

Under vecka 38 genomfördes en trafikvecka med inriktning mot hastighet och totalt var det närmare 1 100 förare som rapporterades för trafikbrott.

Att följa hastighetsbegränsningen i samband med att man kör ett fordon kan rädda liv om en olycka inträffar. Sker det en olycka mellan en bilist och en gångtrafikant i 50 km/h är det som att falla från tredje våningen om man jämför krockvåldet som gångtrafikanten blir utsatt för. Om kollisionen i stället sker i 30 km/h är det att likställa som ett fall från första våningen från en byggnad.

Region Bergslagen är indelat i tre polisområden, Värmland och Dalarna samt Örebro län. Polisen har placerat sig på platser efter tips och önskemål från allmänheten men man har också använt sig av en ATK-vagn vid strategiska platser vilket är en mobil fartkamera monterad på släp. 

Totalt rapporterades 1 088 trafikanter för att ha överskridit hastighetsbegränsningen. Av dessa var det 189 stycken som körde sitt fordon 6-9 km/h över den tillåtna hastigheten.

Det rapporterades även in bland annat sju misstänkta narkotikabrott och en anmälan om grovt brott mot knivlagen. Man har också genomfört nykterhetskontroller och upptäckt fall av olovlig körning samt rattfyllerier.