Sök
Stäng Meny

65 nya poliser till region Mitt

I fredags den 1 december examinerades polisstudenter från polisutbildningar runt om i landet. Idag påbörjar de sina anställningar i polisregion Mitts lokalpolisområden.

I fredags tog 65 polisstudenter examen med avslutningsceremonier i Västerås, Gävle och Uppsala. Under ceremonin höll regionpolischef Ulf Johansson tal, det överlämnades svarta axelklaffar med guldkrona till uniformen, anställningsbevis och polisbrickor. Anhöriga var inbjudna och det firades med tårta.

För polisregion Mitt kommer tillskottet av nya poliser innebära en viktig förstärkning ute i lokalpolisområdena.

– Stort grattis till väl genomförd utbildning och varmt välkommen till oss. Det är en ära att få välkomna er till regionen och det fina yrkesval ni gjort. Ni har ett stort och viktigt uppdrag framför er där ni alla behövs. Vårt mål är att göra hela Sverige tryggt och säkert, ett samhällsuppdrag som är utmanande, omväxlande och många gånger roligt. Jag är övertygad om att alla era unika egenskaper kommer att bidra till att gå i mål med det, säger Ulf Johansson, regionpolischef Mitt.

Här kan du läsa mer om att bli polis

Nya rikspolischefen välkomnar 806 nya poliser

Fakta

Polisstudenterna har läst polisutbildningen både på campus och distans i Malmö, Umeå, Södertörn, Växjö och Borås. Efter två års studier följt av sex månaders aspirantutbildning ska de nu som nyblivna poliser påbörja sin tjänstgöring i lokalpolisområdena och bidra i det vardagliga arbetet och jobba nära medborgaren.

De 65 poliserna kommer att tjänstgöra i något av region Mitts 8 lokalpolisområden: Västerås, Norra Västmanland, Västra Mälardalen, Gästrikland, Hälsingland, Enköping/Håbo, Norduppland och Uppsala/Knivsta.

Antal nya poliser per polisområde

PO Västmanland: 15
PO Gävleborg: 20
PO Uppsala: 30