Sök
Stäng Meny

Intensivt utredningsarbete efter gårdagens skjutningar i Västerås

Ett 40-tal förhör är hittills genomförda i jakten på en misstänkt, eller misstänkta, för skjutningen på en restaurang i centrala Västerås under måndagskvällen där en person skadades.

Den skadade, en man i 30-årsåldern, transporterades med ambulans till sjukhus där han opererades för livshotande skador. Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, vårdas fortsatt för allvarliga skador och har ännu inte kunnat höras av polisen.

En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott inleddes på plats och förhör med vittnen påbörjades. Den aktuella restaurangen spärrades också av i väntan på en teknisk undersökning som påbörjades på annandagens morgon.

– Ingen har ännu frihetsberövats i ärendet, men vi har en god utredningsresurs och det pågår ett intensivt utredningsarbete. Redan under förmiddagen var ett 40-tal förhör genomförda, säger Jan Håkansson, tf polisområdeschef i Västmanland.

Senare på måndagskvällen inträffade ytterligare en händelse i Västerås, en misstänkt skottlossning, den här gången på Erikslund. Ärendet utreds som grovt vapenbrott.

– Det är för tidigt att säga om händelserna har något samband, eller ens om det var någon skjutning, men det är självklart någonting vi utreder, fortsätter Håkansson.

Utredningsarbetet fortgår på annandagen med bland annat analyser av förhör och hittills inhämtat material från övervakningskameror. Polisen arbetar också trygghetsskapande med ökad närvaro och synlighet i Västerås.