Sök
Stäng Meny

Flera gärningspersoner misstänks för skjutning i Västerås

Polisen misstänker två gärningspersoner efter juldagens skjutning på en restaurang i centrala Västerås och bedriver fortsatt ett intensivt utredningsarbete.

Efter skjutningen, där en man i 30-årsåldern skadades, inledde polisen en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott. Den skadade mannen har ännu inte kunnat höras av polisen med anledning av sina skador.

I dagsläget har polisen hållit ett 70-tal förhör och analyserna av dessa samt inhämtat videomaterial pågår löpande.

– Vi har en stor mängd inhämtat material att analysera men det är ingenting som ännu har lett fram till att vi har någon utpekad misstänkt, säger Maria Wass, som är förundersökningsledare i ärendet.

– Det vi däremot kan säga är att vittnesuppgifter pekar på att det ska ha varit två gärningspersoner. En kortare, cirka 160 till 170 centimeter, och en något längre, 170-180 centimeter. Den kortare gärningspersonen hade munskydd över hela ansiktet. Den längre var omaskerad med luva. Båda gärningspersonerna bar mörka kläder.

Det är ännu inte klarlagt huruvida den skadade mannen ska ha varit målet för skjutningen.

– Det är ännu för tidigt att säga, säger Maria Wass.

Hur går ni vidare med utredningsarbetet?
– Vi fortsätter att analysera det hittills inhämtade materialet som är omfattande, vi fortsätter även att hålla ytterligare förhör.

Polisen är fortsatt angelägen om tips från personer som har gjort iakttagelser som skulle kunna kopplas till den aktuella händelsen. Om man har uppgifter ska man ringa polisen på 114 14.

Polisen vill också uppmana eventuella vittnen som befann sig på platsen den aktuella kvällen, och som har lämnat kontaktuppgifter – men ännu inte blivit kontaktade, att ta kontakt med polisen.