Sök

Trygghetsmätning i region Mitt under hösten 2024

Med start 30 september genomför polisen i region Mitt en trygghetsmätning i samtliga regionens län, det vill säga Västmanland, Uppsala län och Gävleborgs län. Sammanlagt 43 900 personer kommer få möjlighet att svara på enkäten.

Trygghetsmätningen genomförs för tredje året i rad. Syftet är att få en bild av hur invånarna upplever trygghet och brottsutsatthet där de bor och rör sig. Resultatet har stor betydelse för att kunna skapa en lokal lägesbild, bedöma effekter av tidigare brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder samt för framtida prioriteringar och insatser.

– Polisen skickar ut enkäten till 43 900 slumpvist utvalda personer mellan 16 och 84 år i samtliga 28 kommuner i region Mitt. Mätningen är ett ypperligt sätt för oss att få medborgarnas perspektiv och en viktig pusselbit i vårt brottsförebyggande arbete, berättar Petronella Hjertqvist, samordnare för det brottsförebyggande arbetet i region Mitt.

Enkäten skickas ut via brev men kan också besvaras via internet med hjälp av informationen i följebrevet. Resultatet väntas vara klart strax innan årsskiftet.