Sök
Stäng Meny

Mattias Andersson blir regionpolischef i Stockholm

Porträtt: Mattias Andersson

Mattias Andersson

Rikspolischefen Petra Lundh har i dag utsett Mattias Andersson till regionpolischef i Stockholm.

Mattias Andersson är i dag tillförordnad regionpolischef i polisregion Stockholm. Hans nya förordnande gäller från den 1 januari 2024.

Det fanns flera väl kvalificerade sökanden till tjänsten, men valet föll slutligen på Mattias Andersson.

– Mattias Andersson har gjort ett mycket bra jobb i rollen som tillförordnad regionpolischef för Stockholm, som är en stor och viktig region. Jag ser fram mot att få fortsätta att arbeta tillsammans med honom i den nationella ledningsgruppen, säger Petra Lundh.

Mattias Andersson är stolt och hedrad över att fått förtroendet att bli regionpolischef för region Stockholm och ser fram mot att få vara en del av den nationella ledning som ska driva polisens utveckling framåt.

– Det finns en stor kraft i våra medarbetare och jag kommer att arbeta för att skapa bra förutsättningar för att använda den kraften på bästa sätt, säger han.

Mattias Andersson gick ut polisutbildningen 1995 och har därefter arbetat både som ingripandepolis, närpolis och utredare. Mattias påbörjade sin karriär inom gamla Skärholmspolisen och har därefter innehaft olika chefspositioner inom gamla Rikspolisstyrelsen, operativa enheten i Stockholm samt Säkerhetspolisen. Närmast har Mattias varit chef för polisområde City i region Stockholm, biträdande regionpolischef och tillförordnad regionpolischef i Stockholm.