Sök
Stäng Meny

Marica Nordwall ny kommunikationsdirektör på polisen

Foto: Marica Nordwall

Marica Nordwall, ny kommunikationsdirektör på polisen. Bild: Fialotta Bratt

Rikspolischefen har utsett Marica Nordwall som ny kommunikationsdirektör för polisen.

– Jag är glad över att utse Marica Nordwall som ny kommunikationsdirektör. Marica har erfarenhet från både kommun och myndighet och jag är övertygad om att hon tillsammans med kollegorna på kommunikationsavdelningen kommer fortsätta den positiva inriktning som avdelningen har slagit an, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Marica Nordwall arbetar idag på Skatteverket sedan drygt 2 år tillbaka och har tidigare jobbat 12 år som kommunikationsdirektör på Uppsala kommun och som kommunikationschef i Botkyrka kommun. Marica tillträder sin nya tjänst den 8 januari 2024.

– Jag är tacksam för förtroendet och ser fram emot det här uppdraget. Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften och hoppas att mina erfarenheter, både från andra myndigheter och de kommuner jag arbetat i, kommer till nytta i polisens kommunikationsarbete, säger Marica Nordwall.

Rikspolischef Anders Thornberg fortsätter:

– Jag vill även passa på att tacka Carola Määttä för sina år inom Polismyndigheten. Jag har uppskattat mycket att arbeta med Carola och under hennes ledning har det skett mycket stor utveckling av polisens strategi, mediearbete och kommunikation, säger rikspolischef Anders Thornberg.