Sök
Stäng Meny

Studera till polis från din hemort på deltid

Målad polisbil på en väg med fjäll i bakgrunden i vintermiljö

Bild: Polisen

Nu finns en möjlighet att kombinera jobb med studier på distans för att bli Polis. Efter genomförd och godkänd utbildning är du garanterad anställning på den ort du angett i din ansökan. Aktuella orter är Strömsund, Bräcke, Svenstavik, Sveg och Funäsdalen

– Utbildningen passar för dig som vill ha möjlighet att både kunna arbeta och studera på deltid under studietiden. Eller för dig som är ung och behöver få lite mer arbetslivserfarenhet under tiden du studerar eller kunna studera samtidigt som du satsar på en idrottskarriär eller liknande, säger August Knutsson, chef för Lokalpolisområde Jämtland Härjedalen.

Hur mycket tid en student behöver lägga på sina studier varierar. Under veckorna med praktiska moment, som genomförs vid Umeå universitet, gäller heltid. Studiedagarna med teoretiska ämnen sker på distans och är koncentrerade till några dagar i veckan. Hur mycket man kommer att kunna arbeta beror på allt från studievana, familjesituation till egen motivation.

– Många upplever att de inte har möjlighet att utbilda sig när de nått en viss punkt i livet men vi vill gärna få sökande som har skaffat sig livserfarenhet och erfarenhet via andra yrken som ett bra komplement till polisyrket, säger August Knutsson.

Exklusivt för utvalda orter

Deltidspolisutbildningen ges bara för ett urval av orter i glesbygd eller svårrekryterade områden dit Polismyndigheten vill attrahera nya poliser.

– Utbildningen vänder sig till dig som bor och vill arbeta i Strömsund, Bräcke, Svenstavik, Sveg eller Funäsdalen, säger August Knutsson.

Ansökningsprocessen inleds med en intresseanmälan och blir du utvald så välkomnas du till de ordinarie testerna för polisutbildningen.   

– I intresseanmälan anger du att du vill göra din aspirantutbildning i LPO Jämtland Härjedalen. Det betyder att du efter godkänd utbildning blir erbjuden anställning hos oss som polisassistent med placering på din hemort, säger August Knutsson. 

Så gör du intresseanmälan till utbildningen

Mejla senast 19 januari 2024 till dpu.jamtland@polisen.se

Uppgifter som behöver finnas med i anmälan:

Ämnesrad: DPU i LPO Jämtland Härjedalen

Namn:
Personnummer:
Adress:
Mobilnummer:
Mejladress:
Region: Region Nord
Lokalpolisområde: LPO Jämtland Härjedalen