Sök

Robert Åkerström – biträdande chef i LPO Eskilstuna

Robert Åkerström, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Robert Åkerström, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna. Bild: Polisen

Nu är det klart. Robert Åkerström är ordinarie biträdande chef i lokalpolisområde Eskilstuna från och med den 4 december.

Robert Åkerström har haft funktionen tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna sedan mars i år. Från och med den 4 december är han ordinarie.

– Robert har sedan mars tidigare i år, klivit in i rollen som vikarierande biträdande lokalpolisområdeschef på ett betryggande sätt och starkt bidragit till den fortsatta utvecklingen av lokalpolisområdet. Robert har ett stort hjärta för verksamheten och med sina kunskaper kommer vi tillsammans med lokalpolisområdet fortsätta utvecklingen och omhänderta de utmaningar som vi står inför, säger Oscar Nissfolk, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Robert Åkerström är välbekant i polisområdet och kommer sedan tidigare från lokalpolisområde Katrineholm:

– Det känns hedersamt att få förtroendet och ansvaret att få fortsätta vara med och utveckla lokalpolisområde Eskilstuna, säger Robert Åkerström.

– Den stora utmaningen är de grova våldsbrotten och de kriminella nätverken som vi har i Eskilstuna och Strängnäs. Vi gör många bra åtgärder för att få bukt med problemen och vi ska hålla i och hålla ut, men samtidigt fortsätta att utvecklas så att vi blir ännu bättre, avslutar Robert Åkerström.