Sök

Utredningen i Torshälla fortsätter över julhelgerna

Förundersökningen gällande mordet i Torshälla, Eskilstuna, har nu pågått i en dryg vecka. Arbetet går framåt med både teknisk bevisning och information som kommit in via förhör. Utredningsarbetet kommer att fortsätta över jul och nyår.

Efter att polisen kunde konstatera att en kvinna som hittades vid sin cykel i Torshälla blivit skjuten har utredningsarbetet pågått intensivt. En stor resurs jobbar med ärendet som rubriceras som mord.

- Vi har de kompetenser vi behöver för att kunna bedriva en gedigen utredning och kan se att det går framåt. Bland annat utifrån all den information vi får från boende i området, säger Elenore Ingårda, chef på grova brottsgruppen i Eskilstuna.

Under helgen har en större dörrknackningsinsats genomförts där poliser kopplade till utredningen varit i aktuella områden och pratat med boende. Detta för att säkerställa att utredningen får del av allas iakttagelser.

- Det pågår ett intensivt utredningsarbete för att klargöra vad som har hänt. Hittills har det hållits över 130 förhör i utredningen, och vi uppskattar hur mycket hjälp vi fått och hur tillgängliga alla har varit i området. Alla iakttagelser som kan ha gjorts av allmänheten kan vara till hjälp för det fortsatta utredningsarbetet, säger vice chefsåklagare Charlotta Tanner, som är förundersökningsledare i ärendet.

Även andra delar går framåt. Den rättsmedicinska undersökningen har gett ytterligare information som ger utredningen möjlighet att bättre måla upp en bild av händelseförloppet och ett flertal tekniska undersökningar har genomförts på flera platser än vad som gjordes initialt.

- Det här har gett oss nya uppslag som vi kan använda för att komma vidare så känslan är bra i utredningsgruppen. Med våra förstärkningar har vi också goda möjligheter att kunna vända och vrida på de uppgifter vi får in. Det ger oss bra förutsättningar för att förhoppningsvis kunna komma hela vägen fram i utredningen, säger Elenore Ingårda.

Förstärkningarna gäller dels resurser från det egna polisområdet (motsvarande Södermanlands län) men också personal från nationella operativa avdelningen (Noa) som är på plats med en utredningsresurs.

- Nu kommer utredningen att fortsätta över jul- och nyårshelgen så jag skulle vilja uppmana alla som sitter på information som kan hjälpa oss i utredningen att höra av sig. Vi har pratat med många men säkert inte alla. Just din information kan vara den avgörande, säger Elenore Ingårda.

Kontakta polisen

Kontakta polisen via sidan tipsa oss på polisen.se eller via telefon 114 14.