Sök

Flytt till nytt polishus kan ge lite längre samtalsköer till 114 14

I samband med flytt till nytt polishus i Nässjö kan samtalskön till 114 14 bli lite längre i polisregion Öst 23-24 april.

Nu är flytten till det nya polishuset  i Nässjö igång. Tanken är att göra själva flytten under så kort och effektiv tid som möjligt, särskilt för Polisens kontaktcenter Öst som koncentrerar sin flytt till 23-24 april. Under de dagarna tas samtal till 114 14 i polisregion Öst emot av andra polisregioner. Det kan leda till att samtalskön kan bli längre, men alla samtal tas självklart emot.

– Vi hoppas att de som ringer in kan ha överseende med det. Vanligtvis har vi väldigt korta väntetider på några minuter, och det ska vi fortsätta med efter flytten, säger Sofia Karlsson, chef för PKC Öst.

Samtal till 112 påverkas inte alls, utan tas emot som vanligt.

Använd gärna digitala tjänster

Under flyttdagarna, och förstås alla övrig tid, går det också bra att använda våra digitala tjänster på polisen.se. Det går att göra det mesta via webben, bland annat boka passtider, anmäla brott, lämna tips samt få tag i blanketter och information.

Receptionen öppen på onsdagar som vanligt

Receptionen i Nässjö har även fortsättningsvis öppet på onsdagar. Men det är stängt 24 april och 1 maj, på grund flytten och en helgdag. Eksjö polisstation ligger närmast och är öppen som vanligt.