Sök

Polisens arbete med söndagens fotbollsmatch i Norrköping

På söndag den 12 maj spelar IFK Norrköping hemma mot Hammarby i herrallsvenskan i fotboll. Ett stort antal åskådare från båda lagen beräknas att besöka arenan.

När Norrköping tar emot gästande Hammarby tror både polis och arrangerande klubben på ett stort antal besökare. Med så många personer i rörelse till, från och på arenan behöver ordning och säkerhet stå på agendan. Samverkan sker men kortfattat ansvarar polisen för säkerheten utanför och arrangören inne på arenan. Tillsammans jobbar man för en positiv stämning och att skapa goda förutsättningar för ett tryggt evenemang utan våld och ordningsstörningar. Polismyndigheten vill påminna om rådande väskförbud, samt att alla typer av pyroteknik är förbjuden enligt lag.

- Vi tar höjd i vår resurs för att kunna hantera vår del och har en god samverkan med arrangören. Men även du som besökare har ett ansvar för att matchen ska bli en tillställning som är trygg, säker och välkomnande för alla. Det finns mycket positiv läktarkultur och vi jobbar för att det ska kunna vara framträdande, säger Peter Wahlberg, kommenderingschef för den särskilda händelsen.

Trafiken påverkas
Matchen kommer att innebära en trafikpåverkan på gator vid arenan och ner mot resecentrum. En del platser i detta område kommer tidvis vara avspärrade för att minska risken för ordningsstörningar.

- Jag tror att många Norrköpingsbor är vana vid att det blir påverkan men jag vill ta tillfället i akt att påminna om att det kan ta lite längre tid än vanligt att komma fram. Har du möjlighet kan det vara bra att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss eller spårvagn den här kvällen, säger Peter Wahlberg.

Polisen flyger med drönare
Poliser kommer vara på plats både utanför och inne på arenan. För att ha en bra överblick från luften så kommer UAS med kamera (drönare) att användas.

Kontakt för media

Peter Wahlberg
Kommenderingschef
Tillgänglig för intervjuer fredag 10 maj. Kontakt via media.ost@polisen.se.