Sök

Rikspolischefen inviger Nässjös nya polishus

Hus med parkering framför, soligt väder.

30 maj invigs polisens nya lokaler i Nässjö. Medverkar gör bland andra rikspolischef Petra Lundh och regionpolischef Malena Grann.

De nya lokalerna i Nässjö är på flera tusen kvadratmeter och ligger centralt vid Storgatan. När invigningen sker den 30 maj har verksamheten redan varit igång en månad. 

- Vi har slitit hårt men flytten har gått väldigt bra, över all förväntan. Alla har verkligen dragit sitt strå till stacken för att se till att det skulle gå så smidigt som möjligt, säger Sofia Karlsson.

Projektet har pågått länge, redan 2016 påbörjades projektering och utredning eftersom de tidigare lokalerna var för små och inte ändamålsenliga. Förutom PKC arbetar även personal från LPO Höglandet, utredningssektionen och underrättelsetjänsten i lokalerna. En salig blandning, som Sofia Karlsson uttrycker det.

- För våra anställda har det här blivit ett otroligt lyft. Lokalerna är helt ombyggda och anpassade efter vår verksamhet. Nu finns fina möjligheter för oss att utvecklas och växa.

Mathias Ljung är tillförordnad chef för LPO Höglandet, och han är också mer än nöjd med de förutsättningar och möjligheter som det nya polishuset ger.

- För vår personal blir det lättare att samverka, och vi har bland annat kunna flytta in våra mängdbrottsutredare. Vi kommer närmare varandra vilket är jättebra. Den här flytten har verkligen varit efterlängtad, säger han.

Mathias Ljung och Sofia Karlsson medverkar båda vid invigningen tillsammans med rikspolischef Petra Lundh och regionpolischef Malena Grann.

- Förutom våra egna gäster och vår personal så har vi också bjudit in representanter från kommunen, näringslivet och media, säger Sofia Karlsson.

Invigningen startar klockan 14. Det finns möjlighet för media att göra enskilda intervjuer med de medverkande efter invigningen som beräknas ta omkring 30 minuter.

Fotografering inne i lokalerna är inte tillåten, och det blir ingen allmän visning. Fototillfällen kommer finnas.

För intervjuer, anmäl via formuläret senast 29 maj 12.00. Ange vem eller vilka ni vill intervjua.

Anmälan till pressträff

Önskar delta i pressträff

Slå på JavaScript

Du verkar inte tillåta att JavaScript används i din webbläsare. För att kunna använda alla funktioner på webbplatsen behöver du tillåta att JavaScript används i webbläsaren.

 

Invigning av Nässjös nya polishus

Plats: Storgatan 49 (SML-huset)

Dag: 30 maj

Tid: 14.00

Innehåll: Tal av rikspolischef Petra Lundh, regionpolischef Malena Grann, tf LPO-chef Mathias Ljung och sektionschef Sofia Karlsson. Tid för intervjuer cirka 14.30.

Mediafrågor: Mats Pettersson, presstalesperson Region Öst, 0761-14 60 43