Sök

Nu skyltar vi om!

Fotografier som visar den nya respektive gamla skylten på polishuset i Jönköping.

Den nya (till vänster) respektive gamla (till höger) polisskylten på polishuset i Jönköping. Bild: Polisen

Under den senaste veckan har polishuset i Jönköping fått nya skyltar som gör det lättare att hitta rätt.

Kanske har du som är född och uppvuxen i Jönköping inte ägnat det här med skyltning av polishuset så mycket tankar, eftersom ”det alltid har sett ut så här”.

Och det är sant, polishuset här i Jönköping har inte hängt med i svängarna när det gäller att synliggöra vårt polishus. Det har varit väldigt spretigt med olika typer av skyltar, som också har blivit väldigt solblekta med åren. Kort och gott har man inte tänkt så mycket på vad som finns i den stora, bruna byggnaden nära Munksjön.

Inom Polismyndigheten har vi en väl genomtänkt grafisk profil att ta hänsyn till och att följa. De flesta polishus i Sverige, åtminstone på de större orterna, och/eller där nya polishus har byggts, har blivit rustade enligt den grafiska profilen. 

Faktum är att det har varit väldigt svårt för folk att hitta hit. Det har inte funnit något bra riktmärke att hänvisa nyinflyttade eller hitresta mot. Men detta kommer vi nu att råda bot på!

Under veckan pågår omskyltning av hela vårt polishus samt vår besiktningsstation som finns på Järnvägsgatan.

Glädjande nog kommer vårt polishus snart att synas på ett bra och snyggt sätt från alla håll. Inte nog med att skyltarna nu blir enhetliga och följer vår grafiska profil; de kommer även att vara belysta, vilket är nödvändigt så att polishuset blir framträdande även i mörkret.

Polishuset kommer att bli skyltat runt om hela huset, från alla väderstreck. Vi vill synas för allmänheten.

Vår huvudentré får sig också ett ansiktslyft, försedd med ljusskyltar med öppettider, nya skyltar för både polis och Kriminalvården. Detta för att vi samsitter i lokalerna.

Har du sett skyliftar och annat runt huset under veckan, är det detta det beror på. Har du vägarna förbi, passa på att kolla lite extra.