Sök
Stäng Meny

Filmklipp fick gängkriminella dömda för misshandel

Fem gängkriminella har dömts av Stockholms Tingsrätt för grov misshandel av en annan gängkriminell. Misshandeln skedde i september 2023 vid Stureplan i Stockholm.

Gärningspersonerna jagar och misshandlar målsägande med kraftfulla sparkar och slag. Misshandeln filmades av gärningspersonerna och lades ut på TikTok. Filmklippet på TikTok tillsammans med andra kameror i området gjorde att polisen snabbt kunde skapa sig en uppfattning om brottet och identifiera gärningspersonernas flyktväg.  

– Bevisningen var bra då brottet filmats och andra kameror i området också fångat händelsen och gärningspersonerna, säger Patrik Henriksson operativ koordinator i lokalpolisområde Solna.

Det är sju personer misstänkta för misshandeln. Fyra gärningspersoner döms till grov misshandel och fängelse i ett år och sex månader. En gärningsperson är under 18 år och döms till ungdomsvård i ett år och två gärningspersoner har inte kunnat ställas inför rätta.

– Vi hade ett mycket bra samarbete inom polisen och vår lokalkännedom gjorde att vi snabbt kunde identifiera gärningspersonerna, säger Mikaela Fronth utredare ungdomsgruppen i lokalpolisområde Solna.

Läs mer om avhopparverksamhet

För dig som vill lämna det kriminella livet bakom dig eller är anhörig, finns olika vägar att gå. Vad är avhopparverksamhet?