Sök

Ökad närvaro i Skärholmen efter mord

Polisen har extra resurser i Skärholmen efter mordet av en man i onsdags. Konfliktläget i sydvästra Stockholm är högt prioriterat. Just nu pågår ett intensivt arbete med målet att kunna lagföra den eller de ansvariga för mordet.

Klockan 18.16 onsdagen den 10 april fick polisen larm om att en man i 40-årsåldern skottskadats i en gångtunnel i Skärholmen i sydvästra Stockholm. Första patrullen var på plats inom några få minuter, men mannen avled av sina skador. Ingen är ännu på fredagseftermiddagen gripen för mordet.

– Det som har hänt är helt oacceptabelt och fruktansvärt sorgligt. Det ska inte kunna hända i ett fungerande samhälle, alla tankar är med de berörda. Vi vet ännu inte varför just detta har skett, men det skulle inte hända om unga personer inte gått beväpnade, säger Catrine Kimerius, chef i polisområde Stockholm syd.

Polisen arbetar fortsatt med informationsinhämtning och analys av hittills insamlat arbete. Med hänsyn till den pågående utredningen kan polisen inte gå in närmare i detalj på det vi vet om händelseförlopp och hur vi arbetar. Just nu pågår ett intensivt arbete med målet att lagföra den eller de som är ansvariga för mordet.

Insats mot konfliktmiljöer i sydvästra Stockholm

Polisen har under de närmaste dagarna trygghetsinsatser i och kring Skärholmen för att möta och samtala med personer som bor och vistas i området om det inträffade.

Polisområde Stockholm syd arbetar sedan tidigare med en insats mot konfliktmiljöerna i sydvästra Stockholm. Denna är högt prioriterad för polisen i region Stockholm och besätts med såväl lokal som regional resurs. Utöver det pågår en nära samverkan med andra myndigheter, kommunen och fastighetsägare där vi gemensamt tittar på brottsfrekventa platser och personer och löpande gör olika insatser.

– Just nu pågår ett omfattande arbete där lokalpolisområdena i hela landet reviderar sina lägesbilder och kartlägger personer som är kriminella eller som riskera att hamna i kriminella miljöer – och gör åtgärder mot dem och olika grupperingar. Vi kan inte bevaka alla personer och platser samtidigt, de är för många, men vi försöker vara på alla platser som vi kan. Vi jobbar brett för att lagföra personer och i det arbetet fokuserar vi på att inkapacitera personer genom att gå på all typ av brottslighet som kan var aktuell i ett fall, säger Catrine Kimerius.