Sök

Man gripen efter mord på Dalarö 2023

En man i 30-årsåldern har idag den 20 februari gripits misstänkt för inblandning i ett mord på Dalarö i Haninge kommun under våren 2023.

Det var under sensommaren 2023 som en allmänhet anträffade en avliden människa i ett skogsområde ute på Dalarö i Haninge kommun. Polis larmades till platsen och omständigheterna i form av bland annat skador på kroppen gjorde att en förundersökning om mord inleddes.

Den avlidne är en man i 75-årsåldern hemmahörande i södra Stockholm som anmälts försvunnen sedan våren 2023.  Vid vidare utredning har polisen stärkt misstankarna om att mannen har mördats.

I det efterföljande utredningsarbetet har polisen lyckats identifiera en man i 30-årsåldern. Mannen har under morgonen gripits skäligen misstänkt för mord.

Polisen har kommit ett steg närmre i att få klarhet kring varför mannen mördats, men det kan inte uteslutas att flera personer på olika sätt är inblandade i brottet. Därför behöver polisen fortfarande hjälp med tips och iakttagelser av allmänheten. Har du sett eller hört något kring området längs Dalarövägen eller vet något annat om mordet på mannen - kontakta polisen.