Sök
Stäng Meny

Man döms till två års fängelse för grovt vapenbrott

I november 2023 hörs dunsar och skrik från en bostad i södra Stockholm. I bostaden anträffas en man med två vapen och tillhörande ammunition. Ett snabbt arbete ledde till att mannen döms till två års fängelse bara en månad efter händelsen.

Den 27 november 2023 hörs dunsar och skrik ifrån en lägenhet i södra Stockholm. När polisen kommer till platsen anträffas en man som spelar datorspel. Vid en husrannsakan beslagtar polisen en kulsprutepistol, tillhörande ammunition och även ett gevär. Totalt beslagtogs två vapen och drygt 1 200 tillhörande patroner i mannens lägenhet som han inte hade tillstånd för.

Mannen erkänner att han köpt kulsprutepistolen och ammunition för 25 år sedan. Han medger att han har använt vapnet för 15 år sedan på en nedlagd skjutbana. Han erkänner också att han haft geväret i bostaden, men minns inte hur han fick tillgång till det.

Kulsprutepistolen, geväret och ammunitionen överlämnades till nationellt forensiskt centrum Stockholm (NFC Stockholm) för test av en sakkunnig. NFC Stockholm konstaterade att båda vapnen och ammunition fungerade helt utan anmärkningar.

Mannen dömdes till två års fängelse för grovt vapenbrott.