Sök
Stäng Meny

Två lokalpolisområden blir fyra i Malmö

För att stärka den lokala närvaron går polisområde Malmö från två till fyra lokalpolisområden nästa år. City, Fosie, Hyllie och Rosengård blir namnen på de nya områdena.

Idag består Malmö av två lokalpolisområden, Norr och Söder, som vardera har flera hundra medarbetare. Inom två år ska polisen i Malmö växa med ytterligare omkring 100 medarbetare. Då bedöms nuvarande lokalpolisområden bli alltför stora för att kunna ledas effektivt.

- Syftet med att skapa fler och mindre lokalpolisområden är att stärka den lokala förankringen och komma närmare medborgarna. I den nya organisationen växer vi framför allt med fler områdespoliser som jobbar mot de lokala lägesbilderna, säger Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 juli nästa år. För merparten av polisens medarbetare innebär det inte något byte av arbetsplats.       

Lokalpolisområdena Fosie och Hyllie kommer att ha sin bas i Vintrie. Lokalpolisområde Norr huserar idag i tillfälliga lokaler på Svågertorp. Lokalpolisområde Rosengård ska utgå ifrån polishuset på Rosengård.

Polismyndigheten söker just nu efter en centralt belägen lokal för lokalpolisområde City. Tills det blivit klart ska även lokalpolisområde City ha sin hemvist på Rättscentrum och Svågertorp.