Sök

Polisen är spelklar och redo för en spännande fotbollssäsong

Allsvenskan har startat sedan några veckor. Vi på Polismyndigheten ser fram mot spännande matcher på fotbollsplanerna runt om i landet i allmänhet och här i södra Sverige i synnerhet.

Från polisens sida kommer vi fortsätta arbeta för att lag och ordning också gäller på våra idrottsanläggningar. Alla besökare och övriga närvarande vid idrottsevenemang ska känna sig trygga och säkra. Det gäller förstås även utanför arenorna, i exempelvis stadsmiljön, där brott och ordningsstörningar också ska beivras. Det förhållningssättet från vår sida är inte nytt och har alltid varit Polismyndighetens mål.

Innan, under och efter matcherna har vi en god dialog med olika aktörer som bland annat klubbar, arenaansvariga, ordningsvakter, kommuner och andra relevanta parter när det gäller alla säkerhetsaspekter. I sammanhanget ska det understrykas att klubbarna och arenaansvariga har ett avgörande ansvar för att tillställningen ska uppfattas som säker och uppskattad.

Att använda narkotika, pyroteknik och maskera sig ska innebära konsekvenser och det kommer vi på polisen arbeta hårt med även denna fotbollssäsong. Vi är nämligen övertygade om att den absoluta majoriteten uppskattar fotbollen och den härliga stämningen. Där hör individer som utför ordningsstörningar och begår olika brott inte hemma. 

Med bästa hälsningar

Mats Karlsson

Tomas Rosenberg

Patrik Isacsson

Regionala kommenderingschefer vid Polismyndigheten i region syd.