Sök

”Svensk polis står stadigt inför Eurovision”

Bild från pressträffen

Per-Erik Ebbeståhl, hållbarhets- och trygghetsdirektör, Malmö stad, Petra Stenkula, kommenderingschef och chef för polisområde Malmö, Ebba Adielsson, exekutiv producent SVT, Karin Mårtensson, vd Malmö arena, medverkade på onsdagens presskonferens.

Petra Stenkula, kommenderingschef för Eurovision, deltog i en pressträff om säkerhetsförberedelserna inför Eurovision Song Contest i Malmö.

Världens största musiktävling, Eurovision Song Contest, arrangeras i Malmö den 4 -11 maj. Årets evenemang präglas av ett mycket högt säkerhetstänk och vid en gemensam pressträff med arrangörerna, Malmö stad, SVT, Malmö Arena, berättade Petra Stenkula om polisens förberedelser.

- Sedan det blev klart att Malmö blev värdstad för Eurovision har vi haft ett nära samarbete med arrangörerna SVT och Malmö stad och tillsammans har vi byggt ett robust system med olika ansvarsområden för att evenemanget ska bli tryggt och säkert, berättade hon.

Petra Stenkula betonade att det kommer att vara väldigt många poliser i Malmö under Eurovision och att det kommer att vara poliser som är utrustade med förstärkningsvapen.

Detta är ingenting att vara orolig för, utan en försiktighetsåtgärd. Svensk polis står stadigt inför Eurovision. Vi är på plats för att skapa trygghet och för att förhindra att deltagare och besökare råkar ut för både mindre brott och brott av allvarligare karaktär.

Polisen har tagit höjd för hantera en rad olika scenarier i samband med Eurovision och har en bra samverkan med många olika samhällsaktörer för att allt ska flyta smidigt och vara tryggt och säkert.

- En sak som vi nästan med all säkerhet kan räkna med är att de kommer att uppstå ryktesspridning och eventuellt mer koordinerade desinformationskampanjer kring Eurovision. Tro inte på allt du hör och sprid inte okritiskt budskap vidare. Kommer uppgifter om hot, låta polisen bedöma uppgifter som rör säkerheten till evenemanget, sa Petra Stenkula.Pressträffen i sin helhetPolisens arbete med Eurovision