Sök

Polisens kalla fall finns nu på Facebook

Polisens kalla fall på Facebook

Hur jobbar polisen med ouppklarat dödligt våld? Vilka ärenden av kalla fall finns, och vilken information önskar polisen få in tips om? Det kommer man framöver kunna följa på polisens sida om kalla fall på Facebook.

Polisen har lanserat ett nytt konto på Facebook: Polisen kalla fall

Syftet med kontot är att via ytterligare en kanal nå ut till allmänheten.

– Vi kommer ha informationsfilmer, vi kommer svara på frågor och vi kommer presentera ärenden – kalla fall från hela Sverige, där vi behöver din hjälp. Vi vet att det finns människor där ute som har information som kan vara viktig för oss. Nationellt finns det cirka 800 kalla fall och all information är av intresse, säger Bo Lundqvist, chef för Kalla falls grupp i Syd.

Ett kallt fall är ett ouppklarat fall av dödligt våld, det vill säga mord eller dråp. Fallet är ouppklarat eftersom polisen inte har kunnat komma vidare i utredningen trots att man har gjort allt som man har bedömt skulle kunna lösa fallet.

När polisen inte kan komma vidare i utredningar av mord eller dråp blir fallen överförda till en särskild utredningsgrupp som jobbar med kalla fall. Ny information gör att polisens kalla fall-grupp återigen kan börja arbeta med fallet. Sådan ny information kan komma från polisen själv, till exempel genom framsteg inom det kriminaltekniska arbetet, eller från allmänheten genom iakttagelser som gjorts på olika sätt.

Sedan några år tillbaka presenteras ett stort antal kalla fall-ärenden på polisens hemsida: Kalla fall

Följ gärna Facebooksidan Polisen Kalla fall

Kontakt: Bo Lundqvist: 010-561 52 67