Sök
Stäng Meny

Man och kvinna åtalas för mord i Lillhagsparken

I slutet av maj tidigare i år sköts en 32-åring man till döds i Lillhagsparken i Göteborg. Nu ställs en man och en kvinna i 20-årsåldern inför rätta och åtalas bland annat för mord.

Det var vid 02-tiden den 31 maj i år som polis larmades om en misstänkt skottlossning vid Lillhagsparken på Hisingen i Göteborg. När polis sökte i området påträffades ett vapen i terrängen – men ingen skadad person.

Senare samma morgon greps och delgavs en då 18-årig man för grovt vapenbrott.

Strax efter klockan 06.00 samma morgon påträffas, av allmänhet, den avlidna 32-åringen ett par kvarter bort från den misstänkta brottsplatsen.

Kvinna misstänktes senare

Av uppgifter från den misstänkta mannen framkommer det att också en 24-årig kvinna kan vara inblandad i dödsskjutningen. Även hon frihetsberövas samma morgon.

En knapp vecka senare häktas både mannen och kvinnan på sannolika skäl misstänkta för mordet.

– Mot bakgrund av en gedigen polisutredning som består av stora delar teknisk bevisning, bland annat ljudinspelningar, filmer och DNA samt en stor mängd vittnesförhör menar jag att det är kartlagt hur de båda misstänkta har agerat under den aktuella natten och att de har agerat tillsammans och i samförstånd, säger Åsa Nilsson, åklagare vid Göteborgs åklagarkammare.

Tingsrättsförhandlingarna planeras att inledas 10 januari 2024.