Sök
Stäng Meny

Fem rapporterade för sexköp efter polisinsats

Flera adresser kontrollerades i Göteborg.

Under två kvällar i veckan har polisen genomfört insatser mot människohandel och sexköp. Efter spaning mot ett flertal adresser i Göteborg rapporterades fem personer, misstänkta för köp av sexuell tjänst.

– Polispersonal från flera lokalpolisområden deltog i insatsen. Det är viktigt att kunskapen om den här typen av brottslighet och hur vi kan jobba mot den sprids inom vår egen organisation. Det gör att vi kan bli allt mer aktiva i arbetet mot människohandel och sexköp, säger Stefan Adamsson, samordnare för arbetet mot människohandel i polisregion Väst.

Utsatt situation

Insatsen var ett samarbete mellan citypolisen i Göteborg och polisens regionala sektion mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB). Förutom att fem personer rapporterades för köp av sexuell tjänst gav insatsen också en möjlighet att tala med de kvinnor som befinner sig i prostitution.

 – De här kvinnorna befinner sig ofta i en utsatt situation, och sådana här insatser ger oss en möjlighet att prata med dem och informera dem om vart de kan vända sig för att få hjälp, säger Stefan Adamsson.

Vanligt med sexköp i hyrda bostäder

Sexhandeln på flera av de adresser som kontrollerades skedde i lägenheter som hyrs ut via nätet. Ytterligare en adress var ett hotell.

– Det är inte ovanligt att sexförsäljningen sker i bostäder som hyrs ut via företag som specialiserar sig på privatbostadsuthyrning. Det finns alltså anledning att vara lite försiktig och tänka efter om man som privatperson funderar på att hyra ut sin bostad, säger Stefan Adamsson. ­

Kontakt
Stefan Adamsson, regional samordnare i polisregion Väst för frågor som gäller människohandel. Tel: 010-565 33 63.