Sök

Begränsat väskförbud vid konserter på Liseberg

Polisen villkorar om väskförbud på ett avgränsat område i nöjesparken i samband med konserter.

Det begränsade väskförbudet gäller endast besökare till konserter som arrangeras vid Lisebergs stora scen. Förbudet gäller också i ett avgränsat område under tiden konserten pågår. I övriga parken är det fortsatt tillåtet att ha med sig väskor.

De nya villkoren som meddelats Liseberg är ett resultat av den löpande dialog som polisen och Liseberg har om säkerhet utifrån det rådande omvärldsläget. Det är arrangören som ytterst ansvarar för säkerheten på sina arrangemang, polisen kan ge råd och stöd och besluta om villkor.

 – Det finns inget nytt i lägesbilden som föranleder vårt beslut. Däremot är vi och Liseberg överens om att göra långtgående ansträngningar i form av säkerhetshöjande åtgärder för att möta den omvärldssituation vi har idag, säger Max Olsson, lokalpolisområdeschef i Göteborg city.

 – Därför villkorar vi nu om ett begränsat väskförbud för att ytterligare förstärka säkerheten när det samlas så mycket människor som det gör vid konserter säger Max Olsson.

Detta gäller vid väskförbud

Utifrån den höjda terrorhotsnivån har Polismyndigheten fattat beslut om väskförbud på större evenemang i Sverige. Sedan den 1 november 2023 kan villkor som gäller väskor och andra föremål meddelas i samband med tillstånd och anmälan av arrangemang.

Frågor och svar om väskförbud