Sök

Flera frihetsberövade - kopplas till grov organiserad brottslighet

Polisen i region Väst inledde tidigt på tisdagsmorgonen en samordnad insats mot grov organiserad brottslighet i Göteborgsområdet.

Under morgonen och förmiddagen har flera personer frihetsberövats. Ett tiotal har hämtats till förhör medan ytterligare personer har gripits misstänkta för brott.

Hundratals poliser arbetade initialt med insatsen som riktar sig mot grov organiserad brottslighet.

– Vi har en offensiv inriktning mot den organiserade brottsligheten, oavsett vilka former den har. Nu kraftsamlar vi i region Väst för att utreda och lagföra misstänkta gärningspersoner. Men det återstår mycket arbete med att hantera och analysera de beslag som gjorts, säger biträdande regionpolischef Robert Karlsson.

I insatsen deltar ingripandepoliser, spanare och utredare men också specialenheter som insatsstyrkan, IT-forensiker, kriminaltekniker, nationella bombskyddet och polishundar.

Bakgrunden är en utredning av grova narkotikabrott. Misstankarna gäller även grova våldsbrott. Men insatsen är pågående och brottsrubriceringarna kan komma att justeras beroende av vad som framkommer vid husrannsakningar och förhör.