Sök

Ledig polisanställd kände igen misstänkt våldtäktsman

Nu begärs en 26-årig man häktad för utomhusvåldtäkt i centrala Göteborg i april.

På väg hem från jobbet i tisdags fick en polisanställd syn på en man han kände igen. Mannen förekom på övervakningsfilmer i ett våldtäktsärende som den polisanställde arbetade med.

– Kollegan har tillbringat åtskilliga timmar med att studera just övervakningsfilmer för att försöka få fram identiteten på en misstänkt för våldtäkten. När han såg honom på gatan kände han igen honom direkt, säger Ellicka Adolfsson, förundersökningsledare vid grova brottsektionen i Storgöteborg.

Den polisanställde följde efter den misstänkte och larmade samtidigt polisens ledningscentral. En polispatrull kom till platsen och kunde odramatiskt gripa 26-åringen som sedan anhölls. Nu begär åklagaren att mannen ska häktas som misstänkt för våldtäkten.

Det var på natten mellan den 13 och 14 april som kvinnan i 40-årsåldern var på väg hem från en utekväll i centrala Göteborg. En okänd man tog kontakt med henne vid en hållplats, och följde sedan med henne ombord på en spårvagn. Båda gick av spårvagnen några hållplatser senare och det är därefter som mannen ska ha utsatt kvinnan för våldtäkt.